Kaju fıstığı
Kaju fıstıkları, B vitaminleri, özellikle de sinirleri yatıştıran, enerji veren ve konsantrasyonu ile hafızayı geliştiren niasin (100 g'da 1.062 mg) kaynağı oldukları için sinir sisteminin işleyişini destekler. Kaju fıstıkları, potasyum ve magnezyum içeriği sayesinde sakinleştirici özelliklere de sahiptir.
Kaju fıstıkları, sadece vegan veya vejetaryen mutfakta değil, geniş bir kullanım alanına sahiptir. Hem tuzlu, kavrulmuş hem de çikolata şeklinde tüketebiliriz. İnce, hafif tatlı bir lezzete sahiptirler. Bu nedenle, tatlı tatlılar hazırlarken (örneğin, vegan keklerin tabanı için bir malzeme, lezzetli tahıl kurabiyeleri veya popüler kaju) olduğu kadar tuzlu yemeklerde de kolayca kullanabiliriz; örneğin, lezzetli sandviç sürümleri veya vegan peynir üretiminde. Kaju fıstıkları, çeşitli köri ve biryani (Hint pirinç yemeği) gibi Asya yemeklerinde popüler bir bileşendir. Ayrıca, kaju fıstıklarının her türlü salata, müsli veya besleyici lapalar için mükemmel bir ek olduğunu bilmekte fayda var.